Co na sebe v těhotenství a šestinedělí? I s 25 kg navíc vám to bude slušet!

 Recenze Lenky @Biomadr s Toníčkem

La Tulia je vlastně úplně první značka nosícího, kojícího a těhotenského oblečení, kterou jsem měla možnost testovat. 

Nosící bundy mě okouzlily svým střihem a vzory, mikinošaty svojí praktičností a využitelností, nosící mikina byla láska na první dotek pro svoji hebkost a hřejivost.

 

Jenže tehdy už jsem Markétku nosila velmi zřídka a chystala se tzv. do „nosícího důchodu“. Prodala jsem nějaké šátky a časem s nostalgií hleděla i na bundu a mikinu, které smutně visely na háčku. Pak jsem si uvědomila, že mám vlastně k bundě i vsadku pro běžné nošení a tak se mi znovu rozlil blažený pocit po těle. Takto jsem si stále mohla připomínat naše „pronošené“ dny (i když jich s Markét nebylo mnoho). 

 

Další sourozenec nebyl hned v plánu, ale víte, jak to bývá…

Popis náročného 3. těhotenství vynechám, ale značnou část jsem strávila s hlavou v záchodové míse a přežíváním na gauči s dvěma rozjívenými dětmi. Naštěstí jsem měla tolik práce kolem, že jsem se nestihla moc zaobírat svými stavy a náladami. 

Těhotenství mi přišlo tentokrát nekonečně dlouhé. Nabrala jsem neuvěřitelných 25kg, trpěla na otoky (o čemž vypovídají i fotky) a cítila se dost nekomfortně. Ke konci už jsem se nevešla takřka do žádného oblečení (ani do svých milovaných mikinošatů), protože jsem nepočítala s takovým nárůstem.

Takže když mi Petra napsala, zda mi může poslat nějaké věci k recenzi, zajásala jsem. Protože kdy jindy, než právě v těhotenství a po porodu, potřebujete dobře padnoucí a příjemné oblečení

 

Měla jsem možnost pro vás otestovat a nafotit nejen nové mikinošaty a nové těhotenské a kojící šaty, ale i jejich velkou, barevnou škálu. Jedná se o podzimní kolekci – jak jinak, ale fotila jsem ji pro vás v tropech s 25 kily navíc :D.

Ale i přesto jsem se cítila v šatech moc pohodlně a díky pružnému materiálu jsem v nich dokázala zdolat i náročný terén přilehlého lomu. 

Značku La Tulia asi netřeba příliš představovat. Je to módní značka, která se inspiruje v elegantních střizích a celým svým srdcem podporuje myšlenky slow fashion. Nebaví ji rychlá móda z nadnárodních řetězců, dává přednost kvalitě a osobnímu vztahu. Všechny kousky jsou šité v České republice, pečlivě, s láskou a důrazem na každý detail.  

 

 

A teď už k samotnému testování: 

Znáte to. Ráno se vzbudíte, a to poslední, na co máte chuť (a čas) je stát půl hodinu před šatní skříní a vybírat si, v čem zase dneska vyrazíte. Prostě máte pocit, že nemáte nic na sebe… Po jakých kouscích sáhnout tak, aby se daly hezky kombinovat a také během jedné sezóny nevyšly z módy? 

 

MIKINOVÉ ŠATY 

„Jeden kousek na mnoho způsobů“

 K testování jsem dostala i tyto mikinové šaty, které jsou velmi variabilní a praktické. Již jsem je testovala v barvě Sapphire blue, takže se nebudu příliš rozepisovat. (Recenzi na ně najdete v předešlých článcích. )

Tentokrát byly ale v mé oblíbené barvě - krásný odstín růžové Růžového šampaňského. Velikost XS/S  odpovídá a větší těhotenské bříško se do nich vešlo jen tak tak. Já jsem ji pro vás nafotila, ale můžete si všimnout, že mi úplně nesedí. V té době jsem měla spíš velikost M/L.  

Dále jsem je dostala ve větších velikostech (takže sedí skvěle) a nových barvách podzimní kolekce. 

 

Návrh bez názvu (72)

Krásná zlatavá barva, která se hodí na podzim i chladnější léto, kdy vám bude připomínat zlaté obilné klasy a slunce. Prozáří každý váš den.

 Petrolejová, trochu tajemná a sebevědomá jako vodní hladina.  

 

Střih více obepíná postavu, ale jsou super jak po čas těhotenství, tak po dobu kojení.   Ale rozhodně je vynosíte i dlouho potom. Dají se vzít jak k legínám i teniskám, tak jako elegantnější kousek k balerínám či lodičkám. Nemusíte se bát pohrát si s různými barevnými variacemi, tento kousek je totiž nadčasový a lehce kombinovatelnýJeden kousek na mnoho způsobů, no není to skvělé? 

 

TĚHOTENSKÉ A KOJÍCÍ ŠATY

„Elegantní nebo hravá“

 I taková můžete být s jedněmi, na první pohled možná až moc společenskými šaty.  Zapomeňte na zažité pravidlo, že šaty se hodí jen k lodičkám či balerínám. Skvěle jim to sluší i s teniskami a věřte, že do nich se nejen kvůli pohodlí zkrátka zamilujetePohrajte si s doplňky, zvolte výraznou bižuterií či barevné kabelky. 

 

Odstín Café Noir

Malé černé jsou pro mě „must - have“ především pro svoji kombinovatelnost eleganci. Myslíte, že je tak trochu sci-fi, aby se do nich vešlo těhotenské bříško, schovaly poporodní kila a ještě se v nich dalo nakojit? Pro značku La Tulia žádný problém. Petra pro vás vymyslela elegantní šaty pro těhotenství a diskrétní kojení. Rafinované sklady se přizpůsobí rostoucímu bříšku i schovají případné nedokonalosti a vykouzlí tak krásnou postavu. Jsou slušivé a krásně ženskéElastický materiál a univerzální střih zabezpečí, že vám šaty nikdy nebudou malé, ani velké. Můžete se klidně přejíst na Vánoce, či zhubnout do plavek, šaty se Vám přizpůsobí. 

 

Návrh bez názvu (71)

 

I přes větší konfekční velikost v těhotenství (M), jsem zvolila velikost 36, protože 38 se mi zdála moc volná (tady je to ale o vkusu a zvyku každého). Počítala jsem totiž s tím, že šaty využiji samozřejmě i po porodu a tak jsem je nechtěla mít na břiše moc volné. Sama preferuji spíše upnutější střihy, ale po třetím porodu jsem vlastně ráda za střih, který i trochu zamaskuje bříško, než se zase vrátí do původního stavu. 

 

   Každá maminka, která někdy kojila, asi ví, jak probíhá nejen šestinedělí, ale i další půl rok s kojencem. Kojenec se většinou často kojí, nosí a chce být stále u maminkyCo tedy ale na sebe, aby to bylo pohodlné, elegantní a zároveň praktické? Tuto otázku jsem řešila mnohokrát, protože jsem moc kojícího oblečení neměla. Výstřihy u nekojícího oblečení jsem si kojením odrovnala tak, že po odstavu nosit nešlo. A také samozřejmě nikdy to není tak pohodlné a diskrétní. Obzvláště v chladnějších dnech oceníte, když je oblečení dobře řešené. Tyhle šaty k nim rozhodně patří. Šaty mají důmyslně řešený výstřih právě pro diskrétní kojení. Šaty se nikde nevyhrnují a spolu s výstřihem tak tvoří ideální kombo (nejen) pro nosící maminky. Oceňuji i délku a tříčtvrteční rukáv.  

 

 

Kromě barevných provedeních na fotkách (Zlatavá, Petrolejová, Brusinková), je můžete mít ještě v barvě Sapphire blue, Wild Plum, Chamapgne Pink, Lavanda, Amber, Sunflower nebo se vzorem Modrá zahrada. (Všechny najdete ZDE) Myslím, že tedy z barev si vybere každý – tedy spíš možná bude problém si právě vybrat. 

 

2150_1024 -trojobrázek na blog

Mému srdci jsou nejbližší v barvě černé kávy, ale manželovi se líbím v brusinkové. 

 

Miminko v bříšku si tentokrát dalo na čas a tak jsem měla spoustu času šaty testovat, sepsat recenzi a dále spolupracovat s touto skvělou značkou, za což jsem moc ráda. Toníček na svět vykoukl tři dny po druhém termínu a teď už poctivě testujeme kojící prvkytulíme se a užíváme si jeden druhého. A značka La Tulia je tu právě od toho, abyste si to všechno mohli dopřát s veškerým komfortem, protože my maminky si to zasloužíme.

 

Lenka Toníčkem  

Lenku @Biomadr a její radosti i starosti se 3 dětmi můžete sledovat na jejím Facebooku  a  Instagramu 

 

Zpět do obchodu