Láska na první dotek

 Recenze na naše Hřejivé nosící mikiny

 od Lenky Šerákové @biomadr

IMG_20191005_175824

 

Testovala jsem mikinu v barevném provedení Wild Rose, což je něžná, růžová barva plané růže. Má šedé detaily, které vše decentně podtrhují. Díky materiálu jsem se nemusela bát ušpinění, jelikož se dobře udržuje a rychle schne. Jak mi prozradila Petra, jde o velmi oblíbenou barvu. Ani se nedivím, já si ji také hned zamilovala. Hodí se totiž ke všemu. Koupit ji můžete v dalších barevných provedeních, jakými jsou – Saphire blue, což je krásná modrá barva (ve stejné mám také mikinové šaty LT). Univerzální šedá s názvem Silver sand a v  doslova šťavnaté barvě Granátového jablka.

 

 La Tulia_nosící mikina_warmkeeper_červená (1)La Tulia_nosící mikiny (2)La Tulia_nosící mikina_babywearing hoodie_sapphire blue

 

„Jen se zachumlat!“

Komfort nošení pro nosícího je bez chyby. Mikina je dostatečně teplá, z velmi příjemného a heboučkého Warmkeepru – jen se zachumlat! Navíc hezky tvarovaná, takže lichotí postavě, které se krásně přizpůsobí díky pružnému materiálu. Je tak akorát dlouhá s praktickými náplety, takže nikde netáhne. Nikde se nic nehrne, nepřekáží. Nemá žádné výrazné švy ani tlačící zipy. Je tedy opravdu jemná a nemusíte se bát, že by se miminko o něco mohlo škrábnout nebo ho něco někde tlačilo. Zipy jsou ale zároveň kvalitně našité, robustní, slibující výdrž i odolnost.

Klokaní kapsa – dostatečně hluboká, a zároveň chytře umístěná, takže je dobře dostupná a přitom nepřekáží. Je dostatečně velká, aby pojala telefon i peněženku. Avšak tím, že je materiál pružnější, tak se pod větší tíhou prověsí. Plní tedy spíš ozdobnější účel či si do ní můžeme schovat ruce. Tady bych tedy spíše uvítala postranní kapsy, klidně i na zip. Na druhou stranu, střihově už by pak nebyla mikina tak slušivá a nekopírovala by postavu. Takže věřím, že vše je tak, jak má být. Petra dobře věděla, jaký střih zvolit, aby se pohodlně vešel pod jejich úžasné bundy.

 

La Tulia_nosící mikina_testování Lenka Šeráková_Biomadr (14)

 

Osobně na mikinách nemám ráda kapuce (tady žádná není), zvlášť u nosícího oblečení jsou vysloveně nevhodné, ale mám ráda možnost schovat krk. Co velmi oceňuji, stejně jako u bund La Tulia, je tedy ochrana krku nosiče. Využila jsem, když byla velká zima a foukal vítr. Krásně totiž zahřeje a nepotřebujete šálu, která by miminku mohla překážet. V zimě ji oblékněte pod jednu ze softshellových bund této značky a nepřijdou si na vás ani velké mrazy. Sama o sobě pak stačí na studenější jaro či mírnější podzim. Mikina je tedy použitelná po celý rok a nehrozí, že by se vám nečinně válela ve skříni.  

 

„Být spolu, v teple a šik ♥“ 

La Tulia_nosící mikina_testování Lenka Šeráková_Biomadr (2)

 

Pro nošence je také velmi komfortní a splňuje maximum. „Kapsa“ je dostatečně střihově velká, takže i moje rok a půl stará holčička se do ní pohodlně vešla. Petra má střih precizně vymyšlený – přizpůsobí se rostoucímu bříšku i nošenci. Tím, že ale mikina pruží, bych klidně trochu na materiálu ubrala, aby právě i v této oblasti byla trochu obepnutější. Kapucka je opatřena stahovacími šňůrkami, průstřih jemně olemován pružnou gumičkou. Průstřih je sice větší, ale u menšího miminka to vyřeší kuklička, takže by nikde nemělo táhnout. Větší prostor uvítala Markétka – jak můžete vidět na fotce, ráda totiž vydělává ručky z nosítka a zkoumá okolí. Což je u batolat častý problém, nechtějí být až tak „na těsno“ a chtějí mít volné ruce. Což v této mikině pohodlně jde.

 

Za jedinou větší nevýhodu můžeme považovat nemožnost zadního nošení. Avšak ze svých zkušeností s bundou i mikinou se zadním nošením vím, že pro mnohá miminka (hlavně naše děti), není toto nošení příjemné. Abyste to dobře pochopili – některé děti zkrátka potřebují více prostoru, což lze na zádech pod vrstvou oblečení (byť nosícího), dost těžko. My tedy nosili výhradně vepředu, přes léto bez nosícího oblečení a doma na zádech J  Mikina nemá vsadku, ale kapsu, což je trochu škoda, protože bych ji hrozně ráda nosila i bez dítěte. Tak moc je příjemná.  

 

„Snažíme se vnést eleganci do nosícího světa.“

 

La Tulia_nosící mikina_testování Lenka Šeráková_Biomadr (3)_1La Tulia_nosící mikina_testování Lenka Šeráková_Biomadr (12)

 

Mikiny jsou díky pružnému materiálu dost univerzální a malinko větší, než uvedené konfekční velikosti. Na sobě mám velikost XS-S, ale klidně bych díky své drobné postavě snesla i menší. Rozhodně ale mikina nikde „neplandá“, sedí moc hezky a já se v ní opravdu cítím moc dobře.

Nad ostatní nosící mikiny, které jsem zkoušela či viděla, vyniká kvalitou zpracování (pevné švy, odolné zipy, vypracované detaily) i příjemným střihem. Moc se mi líbí i design přizpůsobený moderním maminkám, které chtějí vypadat dobře a šik. Mikina je tedy spíše elegantnější, ale taková je ostatně filozofie celé značky La Tulia.

 

La Tulia_nosící mikina_testování Lenka Šeráková_Biomadr (9)

 

Pokud tedy pořád váháte, zda investovat o něco víc do nosící mikiny…jednoznačné ANO! Mikina je univerzálním pomocníkem pro aktivní, nosící (i budoucí) maminky. Já osobně zastávám názor, že je lépe mít méně věcí, za to střihově padnoucích a kvalitně ušitých. A především … „Být spolu, v teple a šik ♥“ 

 

Testovala pro vás Léňa a Marky ( a Maty)

 

Autorka: Lenka Šeráková

IG: Biomadr

www.modrykonik.cz/blog/rudolflenka/

Zpět do obchodu