Velké testování nosících bund La Tulia

Recenze od Lenky Šerákové @biomadr

 

Milé maminky, 
kdo nás již zná ví, že milujeme nošení a neustále zkoušíme a testujeme nejen šátky, ale i nosítka a nyní jsme si mohli vyzkoušet i luxusní nosící bundy od LA TULIA. Na tuto značku jsem narazila náhodou a přišlo mi líto, že tak vymazlené bundičky nezná více lidí. Proto vám přináším recenzi na ně, třeba se bude hodit. 

 

  

Jak je patrné z fotek, testovali jsme od podzimu do zimy - takže jsem bundy vyzkoušela v různém počasí. Od teplejších podzimních dní, přes ty upršené a větrné, až k vytrvalým mrazům a lehkému něžení.

Značku La Tulia založila Petra Orságová, milovnice nošení dětí a maminka dvou dcer. Značka vznikla proto, aby se mohly všechny ženy cítit krásně a žensky za každého počasí, zejména pokud nosí své děti. Jméno značky je odvozeno od „tulit se“ – což k nošení dětí neodmyslitelně patří. E-shop nabízí spoustu nosícího a těhotenského oblečení. Přijdou si ale na své i slečny a maminky, které nosit přestaly, protože bunda obsahuje i ne-nosící vsadku. Myslí se také na děti, které chtějí mít stejnou bundu jako maminka, ve které mohou nosit své hračky (tu ozkoušel i náš Matýsek a moc se mu líbila ???? )

 Biomadr_recenze LT_2019

 

Vše je šito velmi precizně, z kvalitních materiálů a vybrat si můžete z více vzorů, barev a velikostí. My jsme měli tu čest testovat veselou, růžovo –malinovou bundu s puntíky a také něžnou mentolovou s ptáčky.

Upřímně, nevím, které z nich bych dala přednost, protože obě jsou krásné a každá jinak. Růžová oživí nudné dny, prozáří vše, kam přijdete a také budete k nepřehlédnutí. Mentolová, chcete-li mint bunda s ptáčky je moderním a zajímavým vzorem, ve které budete elegantní a která zapadne kamkoliv.

Bundy jsou ušity z velmi příjemného materiálu, který je měkký, poddajný a tenký, ale zároveň jen tak neprofoukne.

  
Návrh bez názvu (19)

Sama jsem byla překvapená, když jsem si v bundě vyšla v mrazech a zima nám rozhodně nebyla. Jako jediná z mála nosících bund je opravdu lehká, že ji na sobě sotva pocítíte. Nemám problém se v ní jakkoliv hýbat, pružný materiál se navíc přizpůsobí každé postavě. Rozhodně nemůže být řeč o „pytli“, protože La Tulia perfektně vychytala střih. Nosící bunda má náplety u rukávů i ve spodní části a tak se snadno přizpůsobí šířce i délce její uživatelky. Navíc se také nemá kudy dostat vítr, což je bezesporu největší plus této bundy. 

Dalšími vychytanými detaily jsou pohodlné kapsy, skvěle padnoucí kapuce (dokonce s „kšiltem“!) a především chci vynachválit ochranu krku. Bundu můžete pohodlně zapnout až ke krku, takže vám opravdu nikam nefouká a bude v teple nejen děťátko, ale i vy! Jak na to, se dozvíte z fotek, kde jsem pro vás nafotila postup. 

 Návrh bez názvu (18)

 

Abych stále jen nechválila, musím také uvést i drobné mínusy (které jsou ale pro mě zanedbatelné oproti plusům). Největším mínusem je pro mě bohužel nemožnost nosit dítko na zádech/vzadu (*od jara 2019 je v nabídce i předozadní nošení). Musím ale říci, že v zimě mám možnost porovnat i nošení vzadu a nijak velký komfort to není. Takže pro mě je určitě lepší mít dítko v předu a vidět na něj.

Navíc bych bundičku označila spíše za elegantní do města, na pochůzky, kratší výlety a procházky. Rozhodně od ní nemůžete čekat outdorové vybavení do hor, avšak pro běžného uživatele (ku) stačí (ale nebojím se tvrdit, že mírné hory by zvládla). Další věcí je, že se v nejširším místě (tedy ve spodní části, kde jsou nožky většího batolete) hůře zapíná. Musím ale říci, že je to spíše otázka cviku, čím déle bundu mám, tím rychleji mi to jde. 

 La Tulia_nosící šátky_wraps_biomadr_recenze_2019 (8)

 

A konečně se dostáváme k ceně, která je pro mnohé maminky zásadní. Bohužel bundička patří do vyšší cenové kategorie, ale rozhodně vychází cenově podobně, jako ostatní české značky. Pokud chceme kvalitní bundu, u které známe původ – tedy kde a kým byla šitá, z jakých je materiálů, zda je tak trochu „fair trade“, musíme si připlatit. Věřím ale, že se investice vyplatí a mnohonásobně vrátí. Navíc si po skončení nosícího období jen vyměníte vsadku na normální nošení a máte tak ve svém šatníku stále originální kousek. (A kdo ví, ta schovaná nosící kapsa, se přece jednou může zase hodit ???? )  

Petře a celé firmě držím palce, přeji jim hodně spokojených zákazníků a mnohokrát děkujeme za možnost testování. Věřím, že La Tulia z našeho šatníku jen tak nezmizí. 

 

Autorka: Lenka Šeráková 

IG: Biomadr

https://www.modrykonik.cz/blog/rudolflenka/

Zpět do obchodu